Hoe kan je best LED-strips bevestigen aan een betonnen plafond?

Geplaatst op 24-12-2022

Ledstrips zijn een populaire manier om sfeer en verlichting aan te brengen in huis of op kantoor. Ze zijn eenvoudig te installeren en bieden veel flexibiliteit qua lengte en lichtsterkte. In dit artikel leggen we uit hoe je ledstrips kunt bevestigen aan het plafond.

Voordat je begint met de installatie, is het belangrijk om te weten wat voor soort plafond je hebt. Is het een betonnen plafond, een houten plafond of een plafond van een ander materiaal? Dit is belangrijk omdat dit bepaalt welke bevestigingsmethode je kunt gebruiken.

Bevestiging aan een betonnen plafond

Als je ledstrips wilt bevestigen aan een betonnen plafond, heb je speciale bevestigingsclips nodig. Deze clips zijn gemaakt van metaal en hebben een kleine haak aan de ene kant en een schroefdraad aan de andere kant. Om de ledstrips te bevestigen, volg je deze stappen:

  1. Maak een tekening van je plafond en markeer waar je de ledstrips wilt bevestigen. Gebruik hiervoor een potlood of een lichtgevende pen zodat je de markeringen goed kunt zien.

  2. Bepaal hoe ver je de clips van elkaar wilt plaatsen. Dit hangt af van het gewicht van de ledstrips en de afstand tussen de clips. Als je twijfelt, kun je het beste de clips om de 50 cm plaatsen.

  3. Gebruik een boormachine met een steenboor om gaten te boren in het betonnen plafond. Zorg ervoor dat de gaten ongeveer 3 mm dieper zijn dan de clips.

  4. Steek de clips in de gaten en draai ze vast met een inbussleutel. Zorg ervoor dat de haak naar boven wijst.

  5. Bekijk de ledstrips en zoek de bevestigingspunten. Deze zijn vaak aan de achterkant van de strip aangebracht.

  6. Steek de ledstrips in de clips en druk ze licht aan. Zorg ervoor dat de strips goed vastzitten in de clips, maar niet te strak.